Обсяг дисципліни: кількість кредитів ЕСТS – 3,5.

  1. Стислий опис дисципліни: розглядаються характеристики основних процесів технології матеріалів; методи очищення матеріалів (хімічні, фізико- хімічні, адсорбційні, екстракція, дистиляція, ректифікація); кристалізаційні методи одержання матеріалів (Чохральского, Степанова, Киропулоса, Вернейля, Бриджмена-Стокбаргера); розподіл домішок при зонній плавці; технологія одержання кремнію та германія; технологія керамічних матеріалів і основні методи одержання плівок.
  2. Мета опанування дисципліни «Технологія виробництва напівпровідникових матеріалів» – формування у студентів системних знань про виготовлення напівпровідникових матеріалів і фізичні закономірності цих процесів, які дозволять працювати по напряму виготовлення напівпровідникових матеріалів та виробів електронної техніки.
  3. Перелік компетенцій, яких набуває студент після опанування цієї дисципліни: загальні компетентності:здатність застосовувати професійні знання й уміння у практичних ситуаціях; здатність спілкуватися державною мовою як усно, так і письмово; здатність до пошуку, опрацювання та аналізу інформації з різних джерел; здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями; здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт; фахові компетентності здатність демонструвати та використовувати знання характеристик та параметрів матеріалів електронної техніки (параметрів технологічних режимів отримання матеріалів), аналогових та цифрових електронних пристроїв, мікропроцесорних систем та наносистемної техніки; здатність використовувати сучасні друковані та електронні ресурси науково-технічної, довідникової та наукової інформації, в тому числі іноземних авторів для вирішення науково-практичних задач.
  4. Сфера реалізації набутих компетенцій в майбутній професії: конструкторсь-ка, інженерна та дослідницька робота.
  5. Взаємозв`язок дисципліни з іншими дисциплінами навчального плану: матеріали мікро- та наноелектроніки, хімія структурованих матеріалів, технологічні основи електроніки, фізика напівпровідників.
  6. Мова викладання: українська, російська.
  7. Лектор: проф. Сніжной Г.В.