Обсяг дисципліни: кількість кредитів ЕСТS4.

  1. Стислий опис дисципліни: розглядаються побудова, властивості, отримання та способи застосування матеріалів мікро- та наноелектроніки; класифікація матеріалів мікро- та наноелектроніки по їх призначенню, складу, властивостям; фізична сутність процесів, які мають місце в провідникових, напівпровідникових, діелектричних у різних умовах їх експлуатації.
  2. Мета опанування дисципліни «Матеріали мікро- та наноелектроніки» -формування у студентів системних знань про матеріали мікро- і наноелктроніки і фізичні закономірності, які визначають їхню поведінку у різних умовах експлуатації та у взаємозв'язку з конкретними застосуваннями в компонентах і пристроях електроніки; навчити студентів правильно вибирати матеріал для виготовлення елементів мікро- і наноелектроніки заданого призначення з врахуванням допустимих навантажень, впливу зовнішніх факторів, технологічності, вартості; розвинення навичок користування спеціальною науковою і довідковою літературою, а також діючими стандартами.
  3. Перелік компетенцій, яких набуває студент після опанування цієї дисципліни: загальні компетентності: здатність застосовувати професійні знання й уміння у практичних ситуаціях; здатність спілкуватися державною мовою як усно, так і письмово; здатність до пошуку, опрацювання та аналізу інформації з різних джерел; здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями; здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт; фахові компетентності: здатність демонструвати та використовувати знання характеристик та параметрів матеріалів електронної техніки, аналогових та цифрових електронних пристроїв, мікропроцесорних систем та наносистемної техніки; здатність використовувати сучасні друковані та електронні ресурси науково-технічної, довідникової та наукової інформації, в тому числі іноземних авторів для вирішення науково-практичних задач.
  4. Сфера реалізації набутих компетенцій в майбутній професії: конструкторсь-ка, інженерна та дослідницька робота.
  5. Взаємозв`язок дисципліни з іншими дисциплінами навчального плану: фізична хімія, фізика твердого тіла, фізика діелектриків.
  6. Мова викладання: українська, російська.
  7. Лектор: проф. Сніжной Г.В.