Обсяг дисципліни: 2 кредити ECTS.

1.       Стислий огляд дисципліни: розглядаються підходи у моделювання мікро- та наносистемної техніки на різних рівнях абстракції різними засобами автоматизації моделювання та проектування; основи формування моделей приладів та пристроїв на етапі моделінгу; методи та види на етапі симуляції. Значна увага приділяється формуванню критеріїв та способи підвищення якості моделювання. В результаті вивчення дисципліни студенти мають навчитися вибирати по критеріям необхідні засоби, методи та способи моделювання

2.     Мета опанування дисципліни: підготовка спеціалістів, що зрозуміли і засвоїли основні моделі приладів та пристроїв електроніки та основних алгоритмів моделювання електронних схем. Це дозволить майбутнім спеціалістам приймати оптимальні схемні рішення при автоматизованому проектуванні пристроїв електроніки.

3.     Перелік компетенцій, яких набуває студент після опанування цієї дисципліни: загальні компетентності: здатність спілкуватися державною мовою, здатність розв’язувати спеціалізовані задачі та практичні проблеми в певній галузі професійної діяльності або у процесі навчання, що передбачає застосування певних теорій та методів мікро- та наносистемної техніки і характеризується комплексністю та невизначеністю умов.

фахові компетентності: здатність ідентифікувати, класифікувати, оцінювати і описувати процеси у мікро- та наносистемній електронній техніці за допомогою аналітичних методів та засобів моделювання.

4.     Сфера реалізації набутих компетенцій в майбутніх професіях: автоматизоване проектування приладів та пристроїв мікро- та наносистемної електронної техніки.

5.     Взаємозв’язок дисципліни з іншими дисциплінами навчального плану: теорія електричних та електронних кіл, твердотільна електроніка, аналіз електронних схем, комп’ютерне моделювання та проектування пристроїв цифрової електроніки, методологія наукових досліджень, дипломне проектування.

6.     Мова викладання: українська.

7.     Лектор: Василенко О.В.