Дисципліна «Web-програмування» присвячена навчанню студентів інструментів розробки веб-сайтів з використанням веб-програмування та веб-дизайну, отриманню теоретичних знань з основ веб-технологій, веб-дизайну та веб-програмування, формуванню практичних навичок з розробки веб-сайтів.

Веб-технології стрімко розвиваються і на сьогодні створювані веб-сайти отримують все більше нових можливостей, стають більш зручними для користувачів. Саме тому уміння розробляти привабливі, функціональні, зручні веб-сайти наразі стають важливими складовими інформаційної культури фахівця у галузі інформаційних технологій, адже від того, як він зможе реалізувати у світовому інформаційному інтернет-просторі той чи інший проект, пов’язаний із професійною діяльністю, багато в чому залежить успішність її кар’єри.

Мета навчальної дисципліни — засвоєння студентами сучасних web-технологій і суміжних галузей знань, вивчення та практичне засвоєння методів і засобів створення web-сайтів

Цілі навчальної дисципліни: засвоєння основних правил веб-дизайну, отримання навичок макетування та редагування веб-сайтів; ознайомлення з роботою програмного пакету Adobe Dreamweaver; створення сайтів різних типів та призначення.

У ході вивчення курсу студенти вивчають діяльність із пошуку, створення, редагування та поширення веб-сайтів, їх дизайн та просування.

 Навчальним планом передбачені лекції та лабораторні роботи.