Мета надання студентам теоретичних знань основ з плавки сплавів з кольорових металів.

Завдання формування у студентів широкого кругозору знань про лиття кольорових металів і сплавів на їх основі. Інформування про сучасні матеріали для виготовлення форм лиття кольорових металів, виготовлення виливків, інших допоміжних матеріалів для виготовлення виливків тощо.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати

загальні компетентності: . вміння виявляти, ставити та вирішувати проблеми; здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт; здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями; здатність працювати в команді; здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях; навички використання інформаційних і комунікаційних технологій; здатність спілкуватися державною мовою як усно, так і письмово; здатність до адаптації та дії в новій ситуації; здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу; здатність працювати автономно; здатність генерувати нові ідеї (креативність); здатність приймати обґрунтовані рішення; здатність спілкуватися іноземною мовою.

фахові компетентності: знати характеристики кольорових металів; сплави кольорових металів, їх плавку і розливку; печі для плавки кольорових металів і сплавів; технологію одержання форм для лиття кольорових металів; основи виготовлення ливарних форм для виробництва виливків з різних видів сплавів кольорових металів; визначати марку і хімічний склад сплавів на основі кольорових металів; визначати їх структуру і вміти встановлювати зв’язки між складом, термічною обробкою і структурою кольорових сплавів.

 

очікувані програмні результати навчання: характеристики кольорових металів, сплави кольорових металів, їх плавку і розливку, печі для плавки кольорових металів і сплавів, технологію одержання форм для лиття кольорових металів, основи виготовлення ливарних форм для сплавів кольорових металів.