Програма вивчення нормативної навчальної дисципліни
«Судово-експертна діяльність» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістр напряму 262 Правоохоронна діяльність.

Предметом вивчення  навчальної дисципліни є визначення основних проблем експертного забезпечення правосуддя в умовах реформування процесуального законодавства та  вивчення норм, що регулюють застосування спеціальних знань у формі судової експертизи на етапах досудового розслідування та судового провадження.

Дисципліна «Судово-експертна діяльність» викладається протягом одного семестру, шляхом  проведення лекційних та семінарських занять, за результатами вивчення складається залік.

Метою викладання навчальної дисципліни «Судово-експертна діяльність» є набуття та поглиблення знань у галузі пізнання студентами основних проблем  експертного забезпечення правосуддя в Україні та вміння використовувати набуті знання в кримінальному, цивільному та господарському провадженні.

Згідно з вимогами освітньо-професійної програми магістри повинні:

Знати: понятійний апарат інституту судової експертизи, нормативно-правові акти України, що регулюють експертну діяльність,  предмет і об’єкти дослідження судової експертизи, процесуальні засади проведення експертних досліджень види судових експертиз, що застосовуються у кримінальному, цивільному та господарському провадженнях.

Вміти: використовувати набуті знання при призначені та проведені експертиз в кримінальних, цивільних та господарських справах, аналізувати нормативно-правові документи, що регулюють судово-експертну діяльність та застосування спеціальних знань; використовувати результати судової експертизи в досудовому слідстві і судовому провадженні.

На вивчення навчальної дисципліни відводиться 90 години 3 кредити ECTS.