Мета вивчення навчальної дисципліни «Економіка агропромислового комплексу»  це здатність розв’язувати складні спеціалізовані завдання та проблеми у сферах підприємницької, торгівельної та біржової діяльності.

Завдання навчальної дисципліни навчитися застосуванню практик та методів організації і функціонування підприємницьких, торгівельних та біржових структур які характеризуються комплексністю та невизначеностю умов.

Інтегральна компетентність:

Здатність розв’язувати складні спеціалізовані завдання та проблеми у сферах підприємницької,  торговельної   та  біржової  діяльності або в процесі  навчання,  що  передбачає застосування теорій та методів організації і функціонування підприємницьких, торговельних, біржових структур і характеризується комплексністю та невизначеністю умов.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати

загальні компетенції:

ЗК  1. Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу.

ЗК 2. Здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях.

ЗК 5. Навички використання інформаційних та комунікаційних технологій.

ЗК 6. Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел.

ЗК 7. Здатність працювати в команді.

ЗК 8. Здатність виявляти ініціативу та підприємливість.

Вивчення навчальної дисципліни передбачає формування та розвиток у студентів  спеціальних компетентностей:

 СК 1. Критичне осмислення теоретичних засад  підприємницької, торговельної та біржової діяльності.

 СК 3. Здатність здійснювати діяльність у взаємодії суб’єктів ринкових відносин.

  СК 6. Здатність здійснювати діяльність з дотриманням вимог нормативно-правових документів у сфері підприємницької, торговельної та біржової діяльності.

СК 10. Здатність до бізнес-планування, оцінювання кон'юнктури ринків і результатів діяльності у сфері підприємництва, торгівлі та біржової практики з урахуванням ризиків.

  Очікувані програмні результати:

ПНР 1. Використовувати базові знання з підприємництва, торгівлі і біржової діяльності й уміння критичного мислення, аналізу та синтезу в професійних цілях.

ПНР 2. Застосовувати набуті знання для виявлення, постановки та вирішення завдань за різних практичних ситуацій в підприємницькій, торгівельній та біржовій діяльності.

ПНР 17. Вміти вирішувати професійні завдання з організації діяльності підприємницьких, торгівельних, біржових структури з урахуванням зовнішніх та внутрішніх впливів

ПНР 20. Демонструвати вміння бізнес-планування, оцінювання кон`юктури ринків та результатів діяльності підприємницьких, торгівельних і біржових структур з урахуванням ризиків.

 Загальна кількість годин 90, 3 кредити, залік