Дисципліна «системи автоматизованого керування в зварювальному виробництві» надає студентові відомості про сучасні методи автоматизації технологічних процесів зварювального виробництва і є однією з основних дисциплін, що формують знання й уміння бакалавра в галузі виробництва зварних конструкцій.

Зварювання - провідний технологічний процес при виробництві металевих

конструкцій. З її допомогою переробляється приблизно 70 % готового прокату, що становить близько половини всієї сталі. На відміну від інших металообробних виробництв, зварювальне охоплює великий комплекс різних за своїм характером технологічних операцій, що забезпечують виготовлення заготовок і деталей, їх зварювання, термічну обробку, контроль якості зварних з'єднань і обробку готових зварних виробів .

Забезпечення необхідного рівня якості зварених конструкцій і їх експлуатаційної надійності, підвищення продуктивності праці при поліпшенні умов роботи людей вимагають комплексної механізації й автоматизації в одному синхронізованому потоці всіх переділів, пов'язаних з виготовленням звареної конструкції.

Ціль автоматизації зварювальних процесів - одержання зварних з'єднань із необхідними властивостями при найвищих техніко-економічних показниках без особистої участі людини.

У загальному обсязі операцій виробництва зварних конструкцій зварювальний процес становить 15-20 % і не перевищує 30 %. Однак він є ключовим елементом виробництва, що визначають кінцеві властивості й експлуатаційну надійність зварних з'єднань і всієї конструкції. Автоматизація зварювальних процесів, при якій підвищується точність керування й контролю, а також виключається вплив на технологічний процес суб'єктивних факторів (майстерність працюючого, його стомлюваність і т.п.), спрямована насамперед на підвищення якості зварних з'єднань і його стабілізацію в межах усієї партії однотипних виробів.

Автоматизація виявляється обов'язковою умовою успішного виконання зварювальних процесів, тому що велика кількість і висока швидкість змін визначальних  параметрів пов'язані з обробкою значної за обсягом інформації в одиницю часу, що виявляється недоступним людині. Це досягається в результаті застосування автоматизації виключенням або зведення до мінімуму кількості неприпустимих дефектів зварних швів, знижує втрати робочого часу, енергетичних і матеріальних ресурсів, пов'язаних з виправленням браку. Усе це супроводжується реальним підвищенням продуктивності праці, економією трудових ресурсів при виготовленні зварних конструкцій і дозволяє розглядати автоматизацію зварювальних процесів як важливу складову комплексної автоматизації зварювального виробництва.

Ефективність автоматизації зварювальних процесів багато в чому визначається точністю підготовки заготовок і їх складанням. Якщо при виготовленні деталей методами механічної обробки (гострінні, фрезеруванні й т.п.) заздалегідь задають необхідні кінцеві розміри деталі з необхідними допусками й розміри заготовки не впливають на точність готової деталі, то при зварюванні змінити фактичні розміри заготовок неможливо, тому що вони вже визначені попередніми технологічними (заготівельними) операціями й, отже, визначають усі лінії швів з їхніми неточностями по напрямку, зазорам, перевищенні крайок і ін.

Автоматизація зварювальних процесів доцільна й ефективна тільки при підвищенні точності заготовок і їх складання, що досягається механізацією й автоматизацією заготівельних і складальних операцій. Однак можливості заготівельного виробництва не безмежні.

Застосування автоматичного керування зварювальними процесами для попередження їх порушень під дією різних збурювань є одним з основних етапів створення систем комплексної автоматизації зварювального виробництва.