Курс «Експертиза та оцінка якості управління» є вибіркова навчальна дисципліна для магістрів спеціальності 232 Соціальне забезпечення, яка розкриває сутність та складові процесу експертизи та оцінки якості управління в різних її галузях: у галузі надання соціальних послуг, у галузі розробки та реалізації соціальних проектів та соціальних програм, та у галузі професійної діяльності самих спеціалістів соціальної сфери з точки зору її відповідності нормативно-управлінським вимогам та вимогам об’єктів цієї діяльності.

Загальні компетентності:

ЗК1. Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу.

ЗК3. Здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт.

ЗК8. Здатність виявляти ініціативу та підприємливість.

Фахові компетентності:

ФК8. Здатність оптимізувати процеси прийняття управлінських рішень у вирішенні питань соціально-економічної допомоги мало захищених категорій населення.

ФК9. Здатність до оцінки процесу і результату професійної діяльності та якості соціальних послуг.

ФК14. Здатність застосовувати сучасні методи оцінювання соціальних ризиків та оперувати методикою їх нейтралізації в умовах соціальних трансформацій і загроз.

Результати навчання:

ПРН 13. Аналізувати ефективність реалізації соціально-економічної підтримки населення та здійснювати відповідну корекцію в межах напряму діяльності.

ПРН 20. Вміти оцінювати соціальні ризики за допомогою відповідних методик та демонструвати набуті теоретичні знання щодо їх нейтралізації