Метою викладання навчальної дисципліни «Інформаційна підтримка торгівлі та біржової діяльності» є формування у студентів системи теоретичних і прикладних знань у галузі використання інформації в торговельній та біржовій діяльності, формування здібностей самостійно мислити, приймати управлінські рішення, виконувати комплексні економічні розрахунки для ефективного здійснення господарської діяльності на рівні підприємств.

1.2. Основними завданнями вивчення дисципліни «Інформаційна підтримка торгівлі та біржової діяльності» є сформувати у студентів розуміння таких положень:

-   ознайомлення студентів із способами збору, накопичення, збереження та обробки економічної інформації;

-   ознайомлення із принципами, функціями й методами побудови й використання інформаційних систем та технологій прийняття управлінських рішень;

-   особливості інформаційного забезпечення торговельної діяльності;

-   особливості інформаційної підтримки операцій за видами бірж;

-   ознайомлення з електронно-цифровими технологіями обробки інформації торговельної та біржової діяльності;

захист інформації в торговельній та біржовій діяльності.

1.3. Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні отримати, у результаті вивчення навчальної дисципліни «Інформаційна підтримка торгівлі та біржової діяльності»:

загальні компетентності

ЗК 1. Здатність до адаптації та дії в новій ситуації.

ЗК 2. Вміння виявляти, ставити та вирішувати проблеми.

ЗК 3. Здатність мотивувати людей та рухатися до спільної мети.

ЗК 4. Здатність спілкуватися з представниками інших професійних груп різного рівня (з експертами з інших галузей знань/ видів економічної діяльності).

ЗК 5. Визначеність і наполегливість щодо поставлених завдань і взятих обов’язків.

ЗК 6. Здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт.

фахові компетентності

СК 1. Здатність розробляти та реалізовувати стратегію розвитку підприємницьких, торговельниз та / або біржових структур.

СК.2. Здатність проводити оцінювання продукції, товарів і послуг в підприємницькій, торговельній та/або біржовій діяльності.

СК 3. Здатність до ефективного управління діяльністю суб’єктів господарювання в сфері підприємництва,  торгівлі та/або біржової діяльності.

СК 4. Здатність до вирішення проблемних питань і прийняття управлінських рішень у професійній діяльності.

СК 5. Здатність до оцінювання та реалізації інноваційних проектів в підприємницькій, торговельній та/або біржовій діяльності.

СК 6. Здатність планувати і проводити наукові дослідження з використанням теоретичних та прикладних досягнень в сфері підприємництва,  торгівлі та/або біржової діяльності.

СК 7. Здатність обирати і використовувати загальнонаукові та спеціальні методи для проведення прикладних досліджень у сфері підприємницької, торговельної та/ або біржової діяльності.

СК 8. Здатність вирішувати задачі прогнозування процесів розвитку підприємницьких, торговельних та /або біржових структур із використанням економіко-математичних методів та інформаційних технологій

4.    Очікувані результати навчання з дисципліни

ПРН 1. Визначати, аналізувати проблеми підприємництва, торгівлі і біржової діяльності та розробляти заходи щодо їх вирішення.

ПРН 2. Застосовувати бізнес-комунікації для підтримки взаємодії з представниками різних професійних груп.

ПРН 3. Застосовувати сучасні дослідницькі технології та методи досліджень у сфері підприємництва, торгівлі та/або біржової діяльності.

ПРН 4. Моделювати і прогнозувати процеси розвитку підприємницьких, торговельних та /або біржових структур з використанням економіко-математичного інструментарію та інформаційних технологій