Мета та завдання навчальної дисципліни.

 

Мета: надання знань про формування бухгалтерського обліку як науки, основи бухгалтерського обліку та оподаткуванню, історію розвитку обліку та її організацію в Україні та освоєння нормативної та законодавчої бази

Завдання: вивчення теоретичних основ бухгалтерського обліку, принципів його організації, засвоєння національних та міжнародних стандартів та методики проведення аудиту.

Вивчення навчальної дисципліни передбачає формування та розвиток у здобувачів вищої освіти наступних компетентностей:

Загальні компетентності:

–        Інтегральна.  Здатність розв’язувати  спеціалізовані задачі та практичні проблеми під час професійної діяльності у сфері обліку або в процесі навчання, що передбачає застосування

–        ЗК01. Здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями;

–        ЗК06. Здатність діяти на основі етичних міркувань (мотивів);

–        ЗК08. Знання  та розуміння предметної області та розуміння професійної діяльності.

Фахові компетенції, яких набуватимуть здобувачі в процесі вивчення навчальної дисципліни.

Компетенції згідно з освітньою програмою

Складові компетенції

- СК02 Використовувати математичний інструментарій для дослідження соціальноекономічних процесів, розв’язання прикладних завдань в сфері обліку.

- СК03 Здатність до відображенняя інформації про господарські операції суб’єктів господарювання в фінансовому обліку, їх  систематизації, узагальнення у звітності та інтерпретації для задоволення інформаційних потреб осіб, що приймають рішення.

 

Здатність засвоїти предмет, метод бухгалтерського обліку

Здатність засвоїти основні знання з історії розвитку бухгалтерського обліку в світовій практиці та Україні

Здатність засвоїти основні положення організації бухгалтерського обліку на підприємстві

Здатність засвоїти основні положення плану рахунків бухгалтерського обліку П(С)БО та МСБО

Здатність засвоїти загальнонаукові та специфічні методи та прийоми аудиту,критерії оцінки аудитором фінансової звітності та методику проведення аудиту

Здатність засвоїти основні положення податкової системи та звітність бухгалтера перед органами Державної фіскальної служби


Результати навчання даної дисципліни деталізують наступні програмні результати, як – то, володіння знаннями становлення, розвитку та організації бухгалтерського обліку на підприємстві.

Очікувані результати навчання з дисципліни. 

Результати навчання з дисципліни «Вступ до спеціальності» деталізують такі очікувані результати навчання:

ПР02. Розуміти місце і значення облікової, аналітичної, контрольної, податкової та статистичної систем в інформаційному забезпеченні користувачів обліково-аналітичної інформації у вирішенні проблем в сфері соціальної, економічної і екологічної відповідальності підприємств.

ПР21. Розуміти вимоги до діяльності за спеціальністю, зумовлені необхідністю забезпечення сталого розвитку України, її зміцнення як демократичної, соціальної, правової держави.