Курс “Технологія електромашинобудування” в навчальному плані займає визначне місце, тому що вивчається на завершальному етапі підготовки і дає необхідні знання що сприяють формуванню спеціаліста даного фаху.

В відповідності з навчальним планом в сьомому семестрі, в якому вивчається курс, виконують одну письмову контрольну роботу, яка охоплює основні питання технології виробництва електричних машин та лабораторні роботи, пов’язані із вивченням різних видів виробництв.

Мета: отримання студентами знань по організації та технології виробництва електричних машин, вивчення основних технологічних процесів складання      обертових електричних машин змінного та постійного струму.

Завдання: засвоєння методів у організації виробництва електричних машин та підготовки комплексу технологічних процесів з питань загальної технології   виробництва сучасних електричних машин, методів проектування технологічних процесів, виробничих дільниць та технологічного обладнання, методів контролю якості виробництва та видів випробувань електричних машин.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати:

загальні компетентності: організацію виробництва електричних машин, основні технологічні процеси складання та розбирання електричних машин, характеристики матеріалів, які використовуються при складанні електричних машин, методи випробувань.

фахові компетентності: розробляти маршрутні карти основних технологічних процесів     складання електричних машин, розраховувати розміри виробничих дільниць,    необхідну кількість робітників та обладнання для конкретного технологічного процесу.