Метою навчальної дисципліни «Автоматизація проектування електричних та електронних апаратів» є  знайомство магістрів з сучасними методами автоматизованого проектування електричних та електронних апаратів (ЕЕА), формування у студентів  теоретичних знань та практичних навичок розробок їх конструкцій та  розрахунків на базі сучасної обчислювальної техніки.

Завдання-  в процесі вивчення дисципліни  у магістра повинно сформуватися компетенції, необхідні для впровадження сучасних програмних інструментів та інформаційних технологій автоматизованого проектування ЕЕА.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен отримати

загальні компетентності:

1.                      Здатність виявляти, ставити та вирішувати проблеми

2.    Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу.

3.       Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел.

4.   Здатність до використання інформаційних і комунікаційних технологій.

5.   Здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях.

фахові компетентності:

1.   Здатність використовувати сучасні методи розрахунків, моделювання та аналізу режимів роботи електроенергетичного, електротехнічного та електромеханічного обладнання і проектування ЕЕА.

2.   Здатність застосовувати отримані теоретичні знання, наукові і технічні методи для вирішення науково-технічних проблем і задач електроенергетики, електротехніки та електромеханіки.

3.   Здатність застосовувати існуючі та розробляти нові методи, методики, технології та процедури для вирішення інженерних завдань електроенергетики, електротехніки та електромеханіки.

4.   Здатність демонструвати знання і розуміння математичних принципів і методів, необхідних для використання в електроенергетиці, електротехніці та електромеханіці.

5.   Здатність використовувати програмне забезпечення для комп’ютерного моделювання, автоматизованого проектування, автоматизованого виробництва і автоматизованої розробки або конструювання елементів електроенергетичних, електротехнічних та електромеханічних систем.

           очікувані програмні результати навчання:

Піл час засвоєння дисципліни «Автоматизація проектування електричних та електронних апаратів» студент повинен самостійно застосовувати методики розрахунків для розв'язку поставленого завдання; обґрунтовувати прийняття технічних рішень при створенні спеціального обладнання; здійснювати пошук і аналізувати науково-технічну інформацію; використовувати нормативну документацію з спеціального обладнання; проектувати спеціальне обладнання конкурентоспроможних на світовому ринку, з використанням сучасних засобів автоматизації проектування.